Liv & Lovisa

Liv och Lovisa går i nian, i samma klass, och de hatar varandra. Nu ska de plötsligt bli syskon.

Liv och mamma, som kämpar med sin frisersalong, bor inklämda i en sjabbig tvåa. Lovisa och pappa huserar i sitt enorma arkitektritade hus. Liv har trasiga skor och noppig huvjacka, Lovisa har märkeskläder.

Liv har två dödspolare som hon kan lita på i vått och torrt - Tanja och Rick som hon i hemlighet alltid varit kär i. Lovisa har två kompisar, eller? Är de mest ute efter hennes pengar och de glassiga festerna som man kan ha vid hennes pappas pool?

Tröttsamma förhållanden

När Liv var liten önskade hon sig mest av allt en pappa. Nu har hon tröttnat på mammas alla förhållanden. Den riktigt stora besvikelsen var när mamma gjorde slut med mannen som Liv verkligen hoppades få som pappa. Efter det lovade mamma att aldrig mer presentera henne för någon pojkvän som det inte var allvar med.

Lovisas mamma har lämnat både henne och pappa bakom sig för att satsa på sin karriär utomlands.

En dag är det ändå dags för Liv att få träffa mammas nya kille, för nu är det verkligen allvar. Gissa vems pappa det är? Inte är det roligt att bli plastsyster till någon som du avskyr, och värre ska det bli. Liv och mamma upptäcker mögel i sin lägenhet och de behöver någonstans att bo.

Med spänning läser jag den effektivt berättade historien där båda tjejerna turas om att föra ordet. Tror du att slutet är förutsägbart tar du faktiskt fel.

Kära vänner

Av: Ekbom, Charlotte Tipsat av: Jenny Berggren

En bok om rädslan för att älska någon och att bli älskad tillbaka.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sara Johansson den 16 januari 2013