Little Miss Sunshine

En roadmovie om ett gäng förlorare. Olive är en småknubbig flicka som drömmer om att bli skönhetsdrottning. Nu har hon chansen att nå sina drömmars mål.

Hennes bror har inte sagt ett ord till någon på nio månader, istället kommunicerar han genom att skriva saker som "jag hatar alla". Pappan föreläser om hur man kan förändra sitt liv med ett niopunktsprogram, men få är intresserade av att lyssna. Farfar som slängts ut från ålderdomshemmet på grund av dåligt uppförande har flyttat in hos familjen, liksom morbror Frank. Han har nyligen misslyckats med att begå självmord och behöver någon som kan hålla koll på honom ifall han skulle försöka igen. Mamma Sheryl vill vara alla till lags.
 
Äventyret börjar när Olive blir inbjuden till en skönhetstävling i Kalifornien. Större delen av filmen handlar om hur familjen försöker ta sig dit i en risig folkvagnsbuss. Dessvärre kommer några av familjemedlemmarnas drömmar att krossas under resans gång.
 
Filmen börjar lite försiktigt och blir allt roligare. Karaktärerna skildras med värme, trots att de är lite halvgalna. Som brukligt är med en roadmovie så lär de sig något under färden. Det kanske är hela världen runt omkring som är halvgalen istället?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Robert Rösth den 9 maj 2007