Liesl & Po

Ett spöke, ett spökdjur, en ensam föräldralös flicka och en elak styvmor. Lägg till ett skrin med världens mäktigaste magi som förväxlas med ett skrin som innehåller askan av en mycket älskad men tyvärr mycket död pappa.

Av: Oliver, Lauren
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2012
Låna

Liesl har inte varit utanför vindsrummet sedan hennes älskade pappa blev sjuk. Styvmodern har hindrat dem från att träffas och nu är pappa död.

Liesl sitter vid fönstret, känner sig ledsen och outsägligt ensam. Så visar sig Po, ett spöke från Andra sidan. Båda är ensamma. Kanske kan Po hjälpa Liesl att få kontakt med pappa.

Svårigheter väntar

Nedanför fönstret står alkemistens lärling Will och tittar upp. Han undrar över flickan, hon vet inget. Ingen av dem vet att deras öden ska korsas. Några skrin kommer att bli förväxlade och det kommer att leda till tumult. Ondskans och maktens tjusning kommer att ge dem sådana oerhörda problem.

De vet inte, men vi som läsare anar.

Liesl & Po är en fantastisk och magisk berättelse i samma anda som Coraline av Neil Gaiman och Kazans stjärna av Eva Ibbotson. Bokens vackra bilder är gjorda av Kei Acedera. Att skriva boken blev ett sätt för författaren Lauren Oliver att bearbeta sin egen sorg när hennes bästa vän dog. Det skriver hon fint om i slutet av boken.

Här kan du se boktrailern för den engelska versionen av boken.

 

Coraline

Av: Gaiman, Neil Tipsat av: Anna-Karin Åsander

En helt underbart ryslig bok. Berättelsen om Coraline kan skrämma läsare i alla åldrar.