Legenden om Morwhayle – Häxmästaren

Ett storslaget fantasyäventyr med humor, mystik, spänning och allvar. I staden Morwhayle möter Arteil och Malda drakar, magiker och odöda. När de kastas in i kampen om stadens framtid tvingas de fråga sig vilka de själva egentligen är och på vems sida de står.

Häxmästaren är den första boken av tre i serien Legenden om Morwhayle. Arteil är en ung man som vuxit upp i den sömniga lilla staden Gopnyk med sin pappa Gillrem och deras hund Briar.

Plötsligt vänds vardagen upp och ner. Arteil kommer över ett förtrollat svärd och möter sin syster Malda. De har inte setts sedan de var små. När Malda tar Arteil till staden Morwhayle börjar ett fantastiskt äventyr. Det kommer att förändra dem båda men också Morwhayle och hela världen.

Vem är jag och vem vill jag vara?

Arteil och Malda är inte längre barn men inte heller helt vuxna. Deras äventyr är därför också en berättelse om att växa upp och forma sin identitet. Vem är jag och vem vill jag vara?

Syskonens bakgrund visar sig vara full av hemligheter och dödliga intriger. Varför lämnade deras pappa kvar Malda när han flydde tillsammans med Arteil för tio år sedan? Hur mycket har syskonen gemensamt när de inte setts på många år och knappt känner varandra längre? Kan Arteil och Malda lita på varandra?

Inga helt goda eller helt onda

Likt många andra fantasyböcker handlar det om kampen mellan gott och och ont. Men i Legenden om Morwhayle är personerna inte antingen eller. Huvudpersonerna är inte renodlade hjältar och deras motståndare är inte helt och hållet skurkar. Alla beskrivs som människor med svagheter och brister. Rätt eller fel är inte alltid självklart. Kampen mellan det onda och det goda sker framför allt inom varje person.

I Häxmästaren kombineras allvar och moraliska frågor med en stor portion humor i en fartfylld äventyrshistoria där du bara måste läsa vidare för att se vad som ska hända. Vilka är det mystiska Rådet? Vad vill draken Gorgobestor? Och vem försöker återuppväcka Häxmästaren från de döda?

Peter Bergting som skrivit boken har också tecknat de stämningsfulla bilderna som illustrerar berättelsens spännande platser och märkliga varelser.

Drakens bok

Av: Lake, A. J Tipsat av: Annika Edlund

Ett skepp förliser i en svår storm och de enda om överlever är Elspeth, skeppardottern, och Edmund, kungasonen.