Leah on the offbeat

En berättelse om att hitta modet att våga när det känns som om livet inte är i balans. Varför ens försöka om allt inte är perfekt.

Leah Burkes liv är i obalans. Hon spelar trummor i ett band och älskar att rita, men självförtroendet saknas. Hon har underbara och stödjande vänner. Ändå har hon inte talat om för dem att hon är bisexuell. Inte ens för bästa vännen Simon, som är öppet gay, har hon berättat.

Prövningar

Den enda som vet är Leahs entusiastiska mamma. Hennes mamma som har en ny kille som Leah försöker ignorera. Hon intalar sig att han inte är där för att stanna. För inte är det seriöst mellan mamma och honom?

Hennes vänner är äckligt lyckliga. Så lyckliga att Leah är lite avundsjuk, men visst är hon ändå glad för deras skull. När studentbal och college kommer allt närmare testas vänskapsrelationer och Leah försöker hantera konflikterna som uppstår när vännerna bråkar. Ännu tuffare blir det då Leah inser att hon har varmare känslor för en av dem.

Leah Burke från Simon vs The homo sapiens agenda av Becky Albertalli är tillbaka i denna varma och humoristiska bok om drama och ångest kring första kärleken, vänskap och skola.

Läs också

  1. Bara tre ord

    Av: Albertalli, Becky Tipsat av: Christer Edeholt

    Mysigt och dramatiskt om kärlek och vänskap på en amerikansk skola.