Lökar & knölar

En inspirerande och utförlig bok som gör det svårt att misslyckas med sin lökodling.

Nu är hösten här och en trädgårdsmänniska som jag börjar kanske fundera på att plantera några fina lökar för att förgylla vårträdgården. Med perfekt timing kommer då denna fantastiskt fina bok av Marie och Björn Hansson.

Bilder som tillför charm

Boken inleds med kapitel om lökbotanik, biotop, ståndort och härdighet, att välja och köpa, plantering, krukodling med mera. Allt är väldigt utförligt. Efter att ha läst detta är det svårt att misslyckas med sin lökodling, tänker jag.

Sedan följer en lexikondel där varje släkte presenteras ingående och med fina fotografier och även gamla illustrationer ur växtkataloger som tillför mycket charm.

Jag läser om sippor, tulpaner, hyacinter, jätteliljor, nunneörter och snödroppar och drömmer mig bort till min perfekta fantasiträdgård. Jag tror minsann att det är dags att börja gräva en ny rabatt!

Hennes gröna passion

Skrivet av: Anna Sahlén

Gunnel Carlsons trädgård får ibland vara kök, ibland sovrum, ibland vardagsrum men aldrig finrum. Trädgårdar ska man använda, vara i och trivas i, säger hon.

Äppelfrossa

Skrivet av: Hans Millgård

Med hösten kommer de svenska äpplena. Hans Millgård frestas av frukterna och förlorar sig gärna i äpplenas lustgård och den lustfyllda litteraturen i ämnet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Hultgren den 18 september 2013