Lånehunden

När mamma blir påkörd av en bil måste Elli bo hos mormors syster i skogen. Där finns lånehunden Ylva och dessutom får Elli veta saker om sig själv som hon aldrig har anat.

Ellis mamma jobbar som kriminalreporter. Hon är orädd och skarp och ska snart publicera ett avslöjande reportage om tjuvjakt på varg.

En morgon händer en olycka. Ellis mamma blir påkörd och Elli tycker det ser ut som om mannen i bilen försöker rycka åt sig mammas väska. Han misslyckas och smiter snabbt från platsen.

Elli får flytta till skogen

Snart kommer ambulansen och Elli följer med till sjukhuset. Hur ska det gå för mamma? Elli är ensam nu. Pappa träffar hon inte alls ofta, vet knappt var han är och mormor är bortrest. Till slut ordnas det så att Elli får bo hos sin mormors syster Iris, långt inne i skogen.

Där får hon ta hand om en lånehund som är mycket speciell och som hon döper till Ylva. Ylva visar sig vara en vargunge och Iris avslöjar för Elli att hon faktiskt tillhör en släkt som har vargblod i ådrorna. Det är alltså därför Elli har längtat så vansinnigt efter en hund.

Lättläst, spännande och magiskt

Författaren Gull Åkerblom har skrivit en lättläst och spännande bok som slutar i en oväntad upplösning. Lånehunden är första delen i en ny serie som heter På andra sidan grinden. Boken är deckare, miljöthriller och fantasy i ett.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 13 april 2012