Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Kan en svensk turist och en bokhandel förändra en liten döende amerikansk småstad?

Sara Lindqvist är 28 år och från Haninge i Sverige. Hennes brevvän Amy Harris är 65 år och bor i Broken Wheel, Iowa, USA. De har brevväxlat med varandra om böcker i två års tid, då båda hellre lever i böckernas värld än i den verkliga. Sara bestämmer sig till slut för att hälsa på Amy, men när hon kommer fram till Broken Wheel så har Amy dött.

Broken Wheel är en liten amerikansk småstad som håller på att dö ut och invånarna i staden tar hand om Sara. Då hon snabbt blir uttråkad i den lilla staden, där ingen låter henne vara mer än en turist, kommer hon på idén att öppna en bokaffär med Amys böcker. Det handlar om tusentals, låter det som i boken.

Galen plan för att stanna kvar

För första gången får Sara vänner och hon känner att hon hör hemma mer i Broken Wheel än i Sverige, men hon är i USA på ett turistvisum som snart går ut. Men invånarna i Broken Wheel vill också att hon ska stanna och kläcker en helt galen plan för att hjälpa henne.

Rekommenderas till andra bokälskare eller de som bara vill ha en skön stund med en bok. Ser fram emot mer från den här författaren.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 1 februari 2014