Lärjungen

Sebastian Bergman arbetar som kriminalpsykolog men har ett privat helvete. Han är sexmissbrukare och försöker komma tillrätta med det. Han är en mycket osympatisk person.

Av: Hjorth, Michael
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2011
Låna

I samband med tsunamin miste han sin familj, men har nyss upptäckt att han har en dotter från ett tidigare förhållande som inte vet om att Sebastian är hennes biologiska pappa. Vetskapen om dotterns existens gör att Sebastian försöker få ordning på sitt liv.

För femton år sedan hjälpte Bergman till att sätta seriemördaren Edward Hinde i fängelse, han sitter fortfarande inspärrad på Lövhaga. Nu har några mord på kvinnor skett som visar sig vara utfört på exakt samma sätt som den fängslade seriemördaren.

Poliserna på riksmordkommisionen söker efter ledtrådar för att få fast mördaren innan fler kvinnor drabbas. Sebastian kontaktar polisen för att han tror sig kunna vara till hjälp, men ledningen vill inte ha med honom i gruppen efter tidigare samarbetsproblem. 

När de kört fast och fler mord sker så tar de hjälp av Bergman, högst motvilligt.

Eftersom boken avslutas med en cliffhanger, blir det nog fler böcker om kriminalpsykologen av författarparet Hjorth & Rosenfeldt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Eva Häggström den 10 juli 2012