Kvinnorna på 10:e våningen

"Allt som är viktigt är sant" säger författaren Karin Alfredsson. Allt i boken känns viktigt och efter att ha läst den så hoppas jag nästan att allt inte ska vara sant.

Hon är mycket insatt i de ämnen hon skriver om och hon vågar skriva om viktiga saker. Karin som 2006 fick pris av svenska Deckarakademien för att ha skrivit det årets bästa debutbok 80° från Varmvattnet är nu aktuell med en ny bok.
 
Här får vi chansen att träffa läkaren Ellen Elg igen, denna gång utspelar sig handlingen i Vietnam. I Kvinnorna på 10:e våningen träffar vi Ellen som biståndsarbetande kvinnoläkare på ett sjukhus i Hanoi. I sitt arbete träffar hon på både flickprostitution och sexuell misshandel, dessutom så försvinner det oförklarligt spädbarn på sjukhuset.
 
Dokumentärthriller
Vi får lära oss mer om kvinnors historia i dåtid och nutid i Vietnam och vi får en skrämmande insyn i prostitution och handel med spädbarn. En aktuell och upprörande bok, skriven som en roman men med undertiteln dokumentärthriller.
 
Läs den och bli berörd och upprörd!

Vattnets form

Av: Camilleri, Andrea Tipsat av: Tommy Sundin

Italiens svar på Kurt Wallander kan man möjligen kalla Salvo Montalbano som är namnet på poliskommissarien i Andrea Camilleris roman Vattnets form (Fischer & Co).

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Birgit Lindgren den 22 september 2008