Kvinnan på tåget

Paula Hawkins spännande debutroman är en riktig bladvändare, skriven på ett fint och detaljerat sätt så att man genast vill veta vad som står på nästa sida.

Alkoholiserade Rachel tar varje dag morgontåget till London och kvällståget hem igen, till Ashbury där hon är inneboende hos väninnan Cathy. Tåget passerar gatan Blenheim Road där Rachel bott förut innan hennes liv raserades.

En kvinna försvinner

Från tåget spanar hon alltid in ett nyinflyttat par i nummer 23, några hus från hennes före detta hem. De ser ut att vara ett perfekt par från Rachels synvinkel. Men en dag ser hon något omtumlande som sker i parets hus. Strax därefter syns efterlysningar överallt i tidningar och på tv: Megan Hipwell från Blenheim Road 23 är försvunnen.

Rachel får en stark känsla av att hon har något att göra med Megans försvinnande. Något hon inte kommer ihåg eftersom hon har minnesluckor av all alkohol hon drack den lördagskväll då Megan Hipwell sågs senast.

Psykologisk thriller

Jag tycker denna bok är både bra och intressant. Det är en självklar bok ifall du är laddad för spänning och sträckläsning. En psykologisk thriller där inblicken i olika personers liv gör läsningen ännu mer intressant.

Egentligen är Kvinnan på tåget ingen självklar fem-poängare när jag börjar analysera hur bokens uppbyggnad egentligen ser ut. Men författaren är mycket duktig på att ge hintar och viktig information på rätt ställen så att du som läsare ändå uppfattar boken som oemotståndlig. Ända fram till det tvära och twistade slutet.

Boken har också blivit film 2016. 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Linnéa Gullbrandsson den 3 mars 2017