Kvinnan i rummet

Ett gammalt fall med en försvunnen kvinna plockas upp på nytt.

Den lovande politikern Merete Lynggard försvinner spårlöst på färjan mellan Danmark och Tyskland och trots att kroppen aldrig hittas tar man för givet att hon åkt i vattnet och drunknat. Fem år senare får Carl Mörk hand om fallet.

Utreder det olösta fallet

Han är chef för den nystartade avdelning Q som ska utreda gamla olösta fall på nytt. Till sin hjälp har han Assad som är någon typ av ”integreringsåtgärd”. Eftersom Carl anses ha samarbetssvårigheter får de sköta avdelning Q själva så länge polischefen får kontinuerliga rapporter. Men fallet är inte så lätt som det från början verkade. Har den försvunna kvinnan verkligen fallit över bord?

Det här gillar jag verkligen. Dels för att det är otroligt spännande att historien berättas parallellt i dåtid och nutid innan den möts i en gastkramande upplösning. Det är mycket spännande och väldigt intressant. Dynamiken mellan Carl och assistenten Assad är halva nöjet och skildras väldigt roligt och ibland dråpligt. Nu väntar jag på fortsättningen.

Fasanjägarna

Av: Adler-Olsen, Jussi Tipsat av: Helen Forsberg

Av okänd anledning får Carl Mörk en mapp med ett uppklarat brott på sitt bord. En man har erkänt mordet. Varför vill då någon att Carl slutar göra efterforskningar?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 8 september 2013