Kungen kommer!

Lättläst och spännande fantasy om Maro som vill bli riddare. Men ingenting blir som han har tänkt sig.

Maro ska bli riddare som sin pappa. Snart kommer kungen till deras borg. Då ska Maro äntligen få följa med som page. Han ska rida tillsammans med kungens män hela sommaren.

Nu längtar Maro efter att få ett riktigt svärd och att rida på en stor häst. Han vill så gärna visa vad han går för.

Orättvisor och förändring

I Maros värld har alla sin bestämda plats. Han tycker synd om sin bror som måste stanna i borgen. Och hans stackars syster måste gifta sig med någon hon inte känner. Det finns också orättvisor som Maro ser men inte tänker så mycket på.

När Maro gör ett stort misstag förändras allt. Han skickas ut på en lång resa. Ingenting blir som han trott.

Första boken om Maro

Kungen kommer! är första delen i den spännande fantasy-serien Maros resa. Den handlar om Maros äventyr och drömmar men också om orättvisor.

Det finns tre böcker till i serien. De är ganska lättlästa med många snygga bilder. Perfekt för dig som går i lågstadiet. Har du sett TV-serien Drakprinsen gillar du nog Kungen kommer!.

Läs också

  1. Tam, tiggarpojken

    Av: Salmson, Jo Tipsat av: Annika Edlund

    Tänk att få sväva fram över marken på en av de stora, vackra drakarna! Men Tam är bara en tiggarpojke. Han vet att han aldrig ens får komma innanför den innersta stadsmuren, där som drakarna och drakriddarna bor.

  2. De stulna barnen

    Av: Salmson, Jo Tipsat av: Annika Edlund

    Sol är en ljushårig, glad flicka men hon liknar inte någon annan på gården. Det händer att folk ute på fältet gör tecknet mot ondska när hon går förbi. Varför vet hon inte.