Kulor, cash och kosing

Om du tycker att pengar och ekonomi är det tråkigaste som finns så är det här boken för dig. På ett enkelt och överskådligt sätt går författarna igenom små enkla sätt för att få koll på vardagsekonomin.

Författarna är Mathias Andersson och Charlie Söderberg, radarparet som startade tv-programmet Lyxfällan som blivit en stor succé. Det är också därför de nu har skrivit en bok om vardagsekonomi. 

Koll på ekonomin med enkla medel

Den följer samma upplägg som programmet med planerad ekonomi och månadsbudget och visar hur man med små, enkla medel får total kontroll på sin ekonomi. Vilket i slutändan kan innebära, dels att man sparar pengar, dels att man kan använda sina pengar lite friare.

För mig var det här en ögonöppnare. Jag har alltid haft svårt att hålla i pengarna och sover dåligt vid varje månadsskifte eftersom jag inte riktigt har koll på att inkomster och utgifter går ihop.

Med hjälp av den här boken och någon timme i veckan slipper jag den där månadsskiftesångesten. Jag vet vilka impulsköp jag har råd med och vad som är rent korkat. Det är lätt att förstå och ta till sig. Den här tycker jag att ALLA borde läsa oavsett vilken ekonomisk situation man befinner sig i.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 6 september 2013