Kronan

Sommarlovets sista dagar blir inte riktigt som Mimmi och Henry har tänkt sig. Istället för att paddla sin flotte måste de lista ut vad det är för märklig krona de har hittat. Och vad sjutton de ska göra med den.

Av: Hedman, Annalena
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2018
Låna

Det är sommarlov och Mimmi och Henry bygger på sin flotte. I år igen. Men nu verkar de faktiskt bli färdiga. Tur är det, för snart måste de tillbaka till fängelset. Eller skolan, som andra kallar det.

Broman, Mimmis mammas kille, har skaffat en ny bil. Eller rättare sagt, en gammal bil. Han älskar gamla bilar. Nu har han fått tag på en som faktiskt är väldigt snygg, och billig var den dessutom.

Ett bilfynd

Mimmi och Henry passar på att undersöka den nya bilen, ifall det ligger några mynt eller något annat kul i den. Minsann, dold under bilklädseln hittar de en guldfärgad tygpåse. I den ligger en krona, som ser dyr och gammal ut.

Henry skojar och sätter kronan på huvudet. Knappt har han fått den på sig så sliter han av den och slänger iväg den. Den ger ifrån sig ett surrande ljud, och visst vibrerar den? Vad hände?

Gåtfullt äventyr

Så startar en märklig kedja av händelser. Visst får Mimmi och Henry flotten i älven men den förbaskade kronan ger dem allt fler problem. Var kommer den ifrån, och kan den faktiskt påverka sin omgivning? Få bilar att skaka och myror att gå på rad. Sommarlovets sista dagar blir minst sagt äventyrliga för Mimmi och Henry.

Kronan är en klurig, rolig och spännande äventyrshistoria. Den utspelar sig på landet i norra Sverige, några varma dagar mot slutet av sommarlovet. Innan Mimmi och Henry har lyckats lösa gåtan med den märkliga kronan har en hel del missförstånd uppstått och flera hemligheter avslöjats.

Läs också

  1. Min första världssensation

    Av: Hedman, Annalena Tipsat av: Annika Edlund

    Abbe blir sällan arg. Men när hon blir det händer det grejer. Tillsammans med Antón och Nadja utmanar hon till slut hela Istermyrträsk i en tävling för att komma med i Guinness rekordbok.

  2. Napoleon & T-kex

    Av: Langa, Annika Tipsat av: Anna Östman

    Napoleon är intresserad av djur som är utrotningshotade och utdöda. Han och hans två bästisar får en väldigt spännande sommar. Den börjar med att en mystisk man letar efter Storsjöodjuret, inte långt ifrån där de bor.