Kriget är slut

Skådespelaren Morgan Alling skriver här om sin barndom som var allt annat än harmonisk.

Morgan Alling är skådelpelaren som kanske är mest känd för sitt deltagande i Arn-filmerna, i Lets dance 2009 och som sommarpratare i radioprogrammet Sommar 2009.

I boken Kriget är slut skildrar han sin uppväxt med alkoholiserade föräldrar, barnhem, fosterhem, fyllefester och misshandel.

Med sitt sinne för humor och uppfinningsrikedom lyckades Morgan Alling överleva sin barndom och genom teatern fann han sitt rätta element.

Jag kan varmt rekommendera denna bok som träffar rätt i hjärtat på läsaren. Jag valde att lyssna på boken som Morgan Alling själv läser. Det ger en extra dimension till berättelsen eftersom han är suverän på att använda sin röst för att förstärka berättelsen. Alltså, ett tips är att lyssna på boken!

Andra böcker som skildrar liknande uppväxter är Jessica Anderssons När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var och Susanna Alakoskis Svinalängorna.

Svinalängorna

Av: Alakoski, Susanna Tipsat av: Arnold Kjellberg

"Voi Herran Jomala!" känns som ett bra uttryck efter att ha upplevt en mycket levande skildring av den kärva och brokiga tillvaron för en finsk familj i det skånska bostadsområdet som i folkmun kallas Svinalängorna.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åza Sjöstam den 15 januari 2011