Krigarprinsessans hemlighet

Hittebarnet som uppfostras av kentaurer får ett liv som ingen annan flicka i den grekiska övärlden ens kan drömma om.

Berättelsen börjar på den grekiska ön Zakynthos för 2500 år sedan. En kentaur ser något märkligt på stranden. Är det en sköldpadda? Nej, en liten människoflicka fastbunden i en vagga. Hon har flutit i land efter ett skeppsbrott. Det finns ingenting som visar vem hon är och var hon hör hemma, men i pannan har hon en mystisk symbol tatuerad.

En lycklig start i livet

Hon får namnet Halo, "flickan som räddades av havet", och växer upp hos kentaurerna som älskar henne som om hon vore deras egen. Tillsammans med sin bror Arko upptäcker hon världen utan att tänka så mycket på att hon inte är som de andra.

Den grymma människovärlden

Halo har aldrig mött en annan människa, och när hon väl gör det blir det en chock. Hon blir kidnappad och såld som slav i Athen. Människornas värld är grym jämfört med de fredliga kentaurernas. Vardagen är full av våld och förtryck, och flickor är mycket mindre värda än pojkar.

Att hitta hem

När Halo till slut lyckas fly inser hon att hon måste låtsas vara pojke om hon någonsin ska komma hem till Zakynthos igen. Men vem är Halo egentligen? Var finns hennes riktiga hem?

Krigarprinsessans hemlighet är full av myter och historia från antikens Grekland. Halo blir indragen i striderna mellan Athen och Sparta och hon möter Oraklet i Delphi. Men framför allt är detta ett äventyr så spännande att man inte kan lägga boken ifrån sig.