Kram från Alice

Alice är ensam med en guldfisk och lite matkonserver. Mamma har stuckit, Alice vet inte vart. Pappa och älskade lillasyster Savannah är inte längre kvar i detta jordelivet.

Alice befinner sig i ett vakuum. Ensam i det stora huset med bara TV:n och guldfisken Sammy som sällskap. Hur överlever man? Vad är det för mening?

Hem till mormor

När mormor förstår hur illa det är ställt tar hon med Alice hem till sitt hus. Varje dag planerar mormor små, små uppgifter för Alice så att hon ska orka ta sig upp och ut. Alice mår fysiskt och psykiskt illa och tänker ständigt på alla de andra.

På familjen, på alla som inte längre finns. På mamma som flytt iväg någonstans och som nog inte tycker om henne längre. På pappa och Savannah som dog i bilolyckan. Som ALDRIG kommer tillbaka.

Vill inte var ensam

Alice skriver i hemlighet brev till Jilly, Savannahs låtsaskompis. Och hon följer mormors att-göra-listor. Snart ska hon börja ny skola. Hon vill inte vara den STACKARS flickan. Hon vill träffa sin mamma. Hon vill inte vara ENSAM.

Suzanne LaFleur har skrivit en bok om stor sorg och om livet efter katastrofen. Om att vara ensam, om att sakna, sörja, vara kvar. Hur står man ut? Det här är en bokslukarbok som är lätt att tycka om, lätt att bli berörd av.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 29 september 2010