Kråkviskaren

När Caw får reda på vem han egentligen är dras han in i en farlig kamp mellan goda och onda krafter.

I åtta år har Caw levt ensam i en trädkoja tillsammans med en flock kråkor. Han har hållit sig undan från andra människor och kråkorna har varit hans enda vänner. Caw kan prata med sina kråkor. Att det är en ovanlig förmåga är inget som Caw någonsin tänkt på.

Allt förändras

När tre mycket farliga fångar rymmer från stadens fängelse förändras allt. Den natten träffar Caw Lydia, fängelsedirektörens dotter, och han får en vän. Lydia gör Caws slutna värld mycket större och tillsammans gör de en viktig upptäckt.

Det visar sig att Caw är en feral, en människa som kan kommunicera med en viss sorts djur. Caw är dessutom inte den enda feralen i staden. De tre förrymda fångarna är också feraler, men de använder sina förmågor för att göra andra människor illa.

En livsfarlig kamp

Ett missförstånd gör att Lydia hamnar i livsfara och Caw blir indragen i en gammal kamp mellan goda och onda feraler. Nu måste Caw snabbt lära sig att hantera sin förmåga på allvar för att kunna rädda sin nya vän.

Det här är en riktigt spännande berättelse för alla som gillar äventyr och magi. Kråkviskaren är den första delen i en ny serie som heter Feralerna och jag ser fram emot fler delar.

Läs ett smakprov ur boken

Drakens bok

Av: Lake, A. J Tipsat av: Annika Edlund

Ett skepp förliser i en svår storm och de enda om överlever är Elspeth, skeppardottern, och Edmund, kungasonen.