Kensukes rike

En fantastisk berättelse om en pojke som under en jordenrunt-seglats trillar överbord och hamnar på en ö i Stilla havet.

Michael och hans familj bestämmer sig för att segla jorden runt. Allt går bra och varje dag innebär nya äventyr. De seglar till Brasilien och Afrika men när de passerat Australien drabbas de av den ena stormen efter den andra.

Det är mitt i natten det händer. Natten innan Michael fyller tolv år. Hela familjen är utmattad och Michaels föräldrar sover. Hunden Stella lockar upp honom på däck och där i mörkret trillar både han och hunden överbord.

Kensukes ö

Michael vaknar upp på en strand på vad han tror är en öde ö. Det visar sig att ön är bebodd av en man, Kensuke från Japan. Det är han som räddat Michael från att drunkna.

Kensuke har levt ensam på ön sedan andra världskriget. Han är mycket misstänksam mot människor. Helst vill Kensuke vara helt ensam på sin ö. Trots det ser han till att Michael har mat och friskt vatten varje dag.

Övergiven?

Michael och Kensuke bygger så småningom upp en värdefull vänskap men Michael längtar efter sina föräldrar. Kommer de någonsin att hitta honom eller kommer Michael att få leva resten av sitt liv på ön?
Läs denna speciella Robinson Crusoe-berättelse. Det är en bok som dröjer sig kvar länge efter att den tagit slut.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Petra Mörtvik den 21 augusti 2010