Katt kan i parken

En tvååring som "kan själv" och som pratar med 2-och 3-ordsmeningar. Här finns hög igenkänningsfaktor för såväl den högläsande vuxne, som det lyssnande och tittande barnet.

Sanna Töringe och illustratören Kristina Digman har återigen samarbetat och med bravur lyckats göra en alldeles underbar bilderbok om lilla Katt, för de yngsta barnen. Boken handlar om Katt, som tillsammans med sin mamma ska göra en utflykt till parken för att mata ankor, inte jaga dem... I parken träffar barnet (den lilla kattungen) även en flicka som den leker och gungar med.

Genus

Bilderboksskaparna har listigt nog valt att låta huvudpersonen, kattungens kön vara obestämt. Varken i textens dialoger eller i bildernas färg och form framgår om Katt är en flicka eller en pojke. Katt är en 2-åring som kan själv!

Läsa bilderna

Berättelsen drivs framåt enbart genom dialogen mellan Katt och mamma. Den är skickligt uppbyggd med 2- och 3-ordsmeningar från Katts sida och känslofulla svar från mammans. Här får man verkligen läsa mellan raderna och inte glömma att läsa bilderna...

Digmans illustrationer lägger till den extra lilla knorren till berättelsen, som när Katt tar av sig skor och strumpor för att  bada med parkanden i vattenpölarna, vilket inte mamma upptäcker eftersom hon är fullt upptagen med att knappa på sin mobiltelefon.

En pärla att upptäcka och läsa tillsammans med sin 2- eller 3-åring!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Nordenback den 23 mars 2012