Kanske är det allt du behöver veta

Cadence Sinclair är med om en olycka, men minns sedan inte vad som hände. Ingen i hennes familj vill prata om varför hon hamnade på sjukhus, men Cadence måste få veta sanningen.

Cadence tillhör den rika familjen Sinclair, en familj där ingen är kriminell, missbrukare eller misslyckad. Varje sommar åker de till sin privatägda ö. Morfar och mormor, som bestämmer i familjen och har alla pengarna, åker tillsammans med sina tre döttrar och deras familjer.

Ser fram emot en fin sommar

Sommaridyllen kan inte bli mer underbar, tror Cadence, tills en sommar då en av hennes mostrar tar med sig pojken Gat till ön. Gat är inte en Sinclair, utan son till mosterns pojkvän. Han välkomnas inte av de vuxna. Men de jämnåriga barnen på ön har snart gjort honom till en ovärderlig del av sin gemenskap.

Ju äldre de blir desto mer dras Cadence och Gat till varandra. De vuxna i familjen gillar det inte alls. Under sin femtonde sommar på ön hamnar Cadence på sjukhus med en svår skallskada. Hon får bestående men i form av starka migränattacker. Cadence minns inget av olyckan och stora delar av den sommaren försvinner ur hennes minne.

Ingen vill berätta sanningen

Ingen vill berätta för Cadence vad som hände och hon får inte återvända till ön på ett par år. När hon till slut kommer tillbaka vill hon ta reda på vad det är som hon har glömt. Vad var det för olycka? Varför har kusinerna, och framförallt Gat, inte hört av sig till henne sedan den där sommaren? Och varför vill ingen berätta för henne vad som har hänt? Cadence måste få veta sanningen, vilken den än är.

En mycket bra bok som håller fast läsaren till sista sidan. Det är lätt att dras in i familjen Sinclairs intriger och hemligheter och även hur det är att vara ung, kär och kvävd av sin egen familj. Slutet kom som en chock som jag ännu inte riktigt har hämtat mig från. Det är en stark och känslosam bok, med ett slut som inte lämnar en oberörd.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 1 januari 2016