Kalla fakta om is

Visste du att det finns ett djur, björndjuret, som kan överleva minus 273 grader? Det och mycket annat får du lära dig i denna coola bok för alla åldrar.

Lena går hem från jobbet en vinterkväll och hör ett konstigt ljud. Är det ett flygplan som landar eller någon som spelar på såg? Till slut förstår hon att ljudet kommer från isen som ligger på sjön. Olika frågor dyker upp och hon skriver den här spännande boken om is.

Du får veta allt möjligt om is och närbesläktade områden i boken, om sporter på is, is i hemmet, vad som händer när vatten blir till is och djur som lever på kyliga platser. Visste du att det finns ett djur, björndjuret, som kan överleva minus 273 grader?

Vi får också reda på hur det är på Antarktis och Arktis, om berömda polarexpeditioner, vad en glaciär är och att klimatet gör att isarna smälter allt snabbare i polarområdena. Detta beror förmodligen på att vi inte tar hand om jorden på rätt sätt. I boken finns tips på vad du kan göra för att hjälpa till med att minska utsläpp i vår natur.

Det är en fröjd att läsa Lena Sjöbergs bok, kanske speciellt för oss som bor så pass nära polcirkeln med is och snö större delen av året. Boken är vacker med fina bilder och har lagom mycket text, en bok för coola läsare i alla åldrar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Katarina Markström den 17 december 2010