Kärlekspizzan

Nyss var tv-spel, schack och rymden alldeles nog. Nu är Movits kär och måste lära sig skejta. När ryktet sprids om vilken skejtarstjärna han är börjar problemen på allvar.

Movits går i femman, har ett marsvin som heter Domino och umgås mest med bästisen Ruben. De brukar spela schack, tv-spel eller läsa böcker. Och prata om spännande saker som rymden eller tjejer.

Elias, Rubens storebror, skejtar. En lördag åker killarna till stan för att titta på när han tävlar. Där träffar Movits för första gången Beata, som är helt otroligt bra på att skejta. Pigga mörka ögon har hon också.

Kärlek och lögner

Movits börjar må illa, och det snurrar i huvudet. Några timmar senare förstår han motvilligt vad som har hänt. Han är kär. Jaha, och vad ska han göra nu?

Samma kväll, just när han ska somna, får han en briljant idé. Skejtare, så klart - han måste bli skejtare, och helst en grym sådan.

Först fungerar Movits plan riktigt bra, men så sprids ryktet att han är ett verkligt skejtproffs. Problemen hopar sig och Movits trasslar in sig i lögner. Snart kommer han att bli avslöjad, och värst av allt, det kommer sändas i tv.

Lite som Habib

Kärlekspizzan är en rolig och rapp bok, som läsare dras du direkt in i handlingen. Det är nästan som en dagbok eftersom det är Movits som berättar. Han påminner lite om Habib, en snäll kille med stort hjärta. Boken har korta kapitel och är ganska lätt att läsa. Passar också bra som högläsningsbok.

Och kärlekspizzan då? Jodå, i slutet av boken finns receptet.

Läs början av boken på smakprov.se (länken öppnas i ett nytt fönster)

Habib : meningen med livet

Av: Foley, Douglas Tipsat av: Åsa Zetterström

Vad är meningen med livet? Inte att få värsta utskällningen i alla fall. Men det är just vad Habib får, när han och mamma kallas till ett extra utvecklingssamtal.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 12 september 2014