Kärlekens tunga

In i relationsmörket med avväpnande nakenhet.

Anna Åhlunds seriebok är full av kränklimanger, fördomar och övertramp. Det handlar mycket om icke-normativ sexualitet, stereotypa könsroller och alltför vanliga reaktioner på detta. Det är träffsäkert, roligt och hemskt.

Ombytta könsroller

Titelserien är en skildring av en relation med destruktiv maktbalans och psykologisk misshandel. Det är realistiskt och ganska jobbigt. Desto mer underhållande blir det med de ombytta könsrollerna i "Den kaxiga gubben". Tänk att det är så enkelt att skapa humor bara genom att låta tröttsamma manliga beteenden uppträda hos kvinnor!

Alla huvudpersonerna är nakna, "för att nakna kroppar är roliga" har Anna Åhlund sagt. Ett avväpnande stilgrepp som bidrar till upplevelsen att det är något allmänmänskligt som förmedlas. 

Tankarna går ibland till serieveteraner och konstnärer som Nina Hemmingsson, när dråpliga, svartsynta barrepliker haglar, och Gunnar Lundkvist, för att den grisiga karaktären Rövhatt i uttrycket påminner om Klas Katt. Men Anna Åhlund har förstås en egen ton och stil som förtjänar att uppmärksammas för sin egen skull. 

Våra tips

 1. Jag är din flickvän nu

  Av: Hemmingsson, Nina Tipsat av: Annika Edlund

  Jag är din flickvän nu av Nina Hemmingson är en fullträff. Full av humor och satir och på kornet.

 2. Vi håller på med en viktig grej

  Av: Hansson, Sara Tipsat av: Sonja Viklund

  Ett härligt seriealbum om hur det kan vara att älska Spice Girls mest i hela världen.

 3. Prins Charles känsla

  Av: Strömquist, Liv Tipsat av: Sonja Viklund

  Ett halsbrytande och humoristiskt seriealbum som elegant pyser luften ur vår dröm om kärleken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 14 oktober 2019