Kärlek är ett blandband

Kärlek är ett blandband - livet, låt för låt är som titeln antyder självklart en bok om musik. Men framför allt är det en personlig berättelse om att förlora den man älskar redan som ung.

Rob Sheffields största intresse var musik. Han träffade sin stora kärlek i den livliga Renée. De levde för musik genom konserter, egna radioprogram och frilansskrivande för allehanda musiktidningar. Men deras lycka blev inte långvarig.
 
Ena sekunden är Renée en ung, fullt frisk kvinna som sitter och syr. Nästa sekund faller hon död ner. Rob lamslås av chock när hon så oväntat försvinner och hela hans tillvaro faller samman. Några år senare lämnar Rob deras gemensamma hemstad Charlottesville och när han packar upp sina prylar i New York hittar han de blandband de spelade in till varandra under åren tillsammans. Genom låtlistorna börjar han minnas deras kärlekshistoria.
 
Musiken som röd tråd
Med musiken som tydlig fond berättar Rob om sin stora kärlek och sin stora sorg. Varje kapitel inleds med en bild av ett klassiskt kassettfodral med ett knippe låttitlar nedskrivna. Varje blandband sätter tonen för kapitlet och Rob skriver osentimentalt om sin nära relation till Renée och vad sorgen och tomheten hon lämnade efter sig gjorde med honom.
 
Kärlek är ett blandband är Rob Sheffields självbiografi. Han arbetar fortfarande med musik, på anrika musiktidningen Rolling Stone.

Saker vi kunde berätta

Av: Parsons, Tony Tipsat av: Anette Lindström

Tony Parsons senaste roman utspelar sig natten mellan 16 och 17 augusti 1977. Natten då Elvis Presley dog.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 25 april 2008