Julegrisen

Följ med på ett underbart spännande och roligt äventyr. Tillsammans med Julegrisen måste Jack försöka rädda sin bästa vän.

Lilla Gis, eller LG, är Jacks älskade gosedjur. LG har alltid funnits hos Jack. Men dagen före jul händer något förfärligt. Jack och hans bonussyster Hollie bråkar i bilen. Hollie kastar ut LG på motorvägen.

Jack är ledsen och förtvivlad, trots att han har fått en ersättningsgris, Julegrisen. Till slut somnar han ändå på kvällen.

En magisk natt

Julnatten är magisk, det vet ju alla. Då kan mirakel hända. Som att ett gosedjur blir levande.

Tillsammans ger sig Julegrisen och Jack iväg för att rädda LG. De reser till Förlorien, landet där alla bortglömda saker hamnar. Där får de hjälp av en talande lunchlåda och några andra prylar, men ska de hinna? Den onda härskaren vill äta upp LG.

Äventyr i full fart

Häng med på ett juläventyr i full fart. Julegrisen är en spännande och rolig bok om vänskap, orättvisa, mod och kärlek. Det är lätt att känna igen sig, tänk om din bästa vän (ditt favoritgosedjur) försvann!

En toppenbok att läsa själv men också en underbar högläsningsbok. Kanske känner du igen författarens namn. J. K. Rowling har också skrivit böckerna om Harry Potter.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 24 december 2021