Jul med glitter, godis och grönt

Gillar du att skapa ditt eget julpynt istället för att köpa färdigt? Göra nytt av gammalt? Då delar du ett intresse med journalisten Caroline Wendt och fotografen Pernilla Wästberg.

Deras bok Jul med glitter, godis och grönt innehåller en brokig blandning av julprojekt. Här finns allt från recept till tips på en julfin utemiljö. En mossklädd pall på bron hade jag aldrig sett förut. Vem vill inte välkomnas av en sådan? Teknikerna och materialen är även de mycket varierade. Gemensamt är att de känns överkomliga i pris och är enkla att få tag i.

Presenter för alla årstider

De flesta pysslen kräver inga förkunskaper. Endast ett fåtal är stick- eller virkmönster. Många är små presenter som säkert blir uppskattade i jultid men som kan "avjulas" så de passar året om. Ett sådant tips är att ge bort de torra ingredienserna till en kaka i en snygg burk och skicka med receptet på vad som ska tillsättas och gräddningstiden. Snyggare än förväntat att varva mjöl, socker, choklad, nötter mm. Verkligen en ovanlig present till den bakglade.

Det finns små tipsrutor som ger mervärde till denna bok. Själv fastnade jag för en påminnelse om hur mysigt det är att koppla av med en bok eller ett korsord till jul. Det kanske är det bästa tipset av alla.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maud Sandström den 3 december 2012