Jefferson

När Jefferson hittar sin frisör ligga död, blir han anklagad för mord. Hur ska han kunna bevisa att han är oskyldig? Läs en riktigt spännande men också rolig och tankeväckande deckarhistoria.

Av: Mourlevat, Jean-Claude
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2021
Låna

Igelkotten Jefferson är på väg att fixa frisyren. Han älskar att gå till Edgar på "Nu är det klippt". Edgar är en godmodig grävling, med den goda smaken att hålla tyst när han klipper. Där finns också en assistent, Edgars brorsdotter Carole, som Jefferson tycker väldigt mycket om.

Fartdårar

Plötsligt kommer en jeep körande i vansinnesfart och han får kasta sig i diket för att inte bli påkörd. I jeepen skymtar två människofigurer.

När Jefferson kommer fram till friseringen är dörren låst, och inget händer när han knackar på rutan. Inne i salongen syns en äldre get sitta och sova under en värmehuv. Edgar och Carole syns inte till.

Ett hemskt mord

Jefferson tar sig in via ett öppet fönster på baksidan. Där väntar en förfärlig syn - Edgar ligger blodig på golvet, med en sax nerstucken i bröstet. Utan att tänka sig för drar Jefferson ut saxen men just då vaknar geten. Hon tror att Jefferson är mördaren och skriker så att spegeln spricker.

Det hjälper inte att Jefferson försäkrar att han inte alls är mördaren, han har ingen chans att bevisa det. Geten, som fortsätter skrika, är dessutom gift med stadens domare.

Jefferson flyr från friseringen. Tillsammans med vännen Gilbert bestämmer han sig för att hitta mördaren.

Spännade deckare för mellanstadiet

Det här är en riktigt bra bok. En rolig, spännande och filosofisk deckare. Läs den själv, eller be någon att läsa den högt för dig. Varför inte ha den som högläsningsbok i klassen?

Jefferson är skriven av Jean-Claude Mourlevat som fått ALMA-priset 2021. Bilderna är gjorda av Antoine Ronzon.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 3 november 2021