Jaktlaget

Varm och engagerande relationsrealism med trovärdiga karaktärer.

Av: Hansson, Ulrika
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

Skrattmåsarna har invaderat Langsjön. I flera år har de kommit i tusental för att häcka. De skriker, skränar och skräpar ner. 

Förtvivlade bybor

Människorna som bor runt sjön förtvivlar. Men det är för dyrt att muddra. De hoppas på bidrag men EU-byråkratins kvarnar maler långsamt. Till slut är situationen desperat.

Bengt har sitt föräldrahem vid Langsjön. Där skulle han vilja sitta på verandan och njuta av stillheten men som det är nu vill hans döttrar knappt komma och hälsa på. 

I samma lilla samhälle bor Inger med sin make Christer. Deras förhållande började lovande en gång i tiden men har sedan länge stelnat i något kärlekslöst. Christer hade svårt att vara en bra far och Inger stannade för sonens skull. 

Gammal rivalitet

Bengt och Christer är medlemmar i samma jaktlag och mellan dem finns en gammal rivalitet. Bengt blev ett slags fadersgestalt för Christers pojke när han var liten, vilket Christer hade svårt att tåla. När Bengt lyfter måsfrågan i jaktlaget får han genast mothugg från Christer. Men Bengt har bestämt sig för att något måste göras. 

Jaktlaget utspelar sig i en liten fiktiv by i norra Finland. Den kretsar kring Bengt och Inger och deras båda familjer. Det är en inkännande berättelse med fina miljöskildringar och psykologiskt trovärdiga karaktärer. Den innehåller både mörker och värme och ett visst mått av spänning. 

Fler tips

  1. Testamente

    Av: Wähä, Nina Tipsat av: Anna Sahlén

    Nina Wähä sträcker ut sin hand och tar med läsaren på en sällsam färd in i den tornedalska familjen Toimo.

  2. Jag ser allt du gör

    Av: Norlin, Annika Tipsat av: Anna Sahlén

    Jargongen är karaktäristisk när Annika Norlin med värme och medkänsla mejslar ut åtta berättelser om att vara människa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 13 december 2021