Jag vill inte möta världen i tårar

Går det att vara kär i en tjej? Det frågar sig Sanna i Kramfors på 1990-talet.

Det är år 1993 och Sanna går sista året på högstadiet. Hon bor i Kramfors och man kan lugnt säga att det inte händer mycket. Tillsammans med kompisen Maria går hon på fester.

Kompisar, eller?

Sanna gillar att hänga med en del av killarna men det är svårt att avgöra var gränsen mellan kompis och något mer går. Det blir lätt fel. Sanna gillar Johnny som är några år äldre och cool, kanske för cool för att det ska fungera.

Hemma är det stökigt med syskon och frågvisa föräldrar. Hennes farbror Ted är den Sanna trivs bäst med i familjen, men han har problem också.

Rebecka

När Rebecka dyker upp i hennes liv förändras något inuti Sanna. Rebecka är rolig och lätt att vara med. Men det är inte alltid lätt att vara en kompis heller. Och om man kanske vill vara mer än så med en tjej? Sedan slår en tragedi till i Sannas närhet som tvingar henne att fatta några viktiga beslut.

En stark ungdomsskildring från Kramfors i Ångermanland som utspelar sig på 1990-talet. Man blir inte alltid kär i den man förväntar sig. Författaren Sara Wikman är bosatt utanför Umeå.

Det händer nu

Av: Nordin, Sofia Tipsat av: Emma Rönnlund

Att vara kär i sin bästa vän är inte lätt, speciellt om din bästa vän är en tjej. Stella är en tjej som är hemligt förälskad i sin bästa kompis Sigrid, men hon vågar inte säga något till Sigrid.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 13 november 2015