Jag, En

Berättelsen om En, som existerar genom andra. Ska du läsa en bok i livet, då ska du läsa den här.

Av: Levithan, David
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Ibland får du en bok av en slump. Ett okänt mejl kommer och avsändaren tipsar om en bok, den bästa bok som hen har läst. På det sättet kom boken Jag, En av David Levithan till mig.

I en ny kropp varje dag

Boken handlar om En. En tar över en ny människas kropp varje dag. En vet inte vem hen är i grunden, En har alltid bytt kropp varje dag så länge En kan minnas. Från början var det små bebisar, därefter barn och nu är det tonåringar.

Möter kärleken

Boken börjar med att En vaknar i Justins kropp. Justin är tillsammans med Rhiannon och En blir direkt förälskad i henne. En har egna tankar och egna känslor men ingen egen kropp. Det gäller att inte ta över någon annans kropp för mycket. Personen får inte veta att En har varit där.

Nästa dag finns En i en annan kropp men kan inte glömma kärleken till Rhiannon och måste hitta henne igen.

Den här boken sög tag i mig från första sidan. En är så närvarande trots att En aldrig är en egen fysisk person. En existerar genom andra men sörjer över att aldrig existera själv. En är så aktsam om de vars kroppar hen hamnar i.

En verkar vara en vacker människa som aldrig fått en egen chans. Ska du läsa en bok i livet, då ska du läsa den här.

Nick & Norahs oändliga låtlista

Av: Cohn, Rachel Tipsat av: Åsa Zetterström

Nick och Norah möts vid midnatt på en musikklubb i New York. Efter en första panikframkallad kyss följer en natt kryssandes mellan olika klubbar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Ninnii Sundlöf den 6 februari 2015