Jag, Dante och miljonerna

En bankdirektör blir dumpad på soptippen. Där träffar han råttan Dante. Det blir ett äventyr med snussväljartävling, dynamit och en livsfarlig uteliggarhund.

Helge jobbar på bank. En dag blir han kallad till bankdirektörernas kontor. En direktör ska gå i pension och Helge ska få hans jobb. Helge blir överlycklig. Han får en fin läderportfölj som present från de andra direktörerna.

Hemska misstankar

Nästa dag blir portföljen stulen. Helge är förkrossad. När han kommer till banken är polisen där och alla verkar upprörda. Helge får veta att tio miljoner har stulits ur bankvalvet och att han själv är huvudmisstänkt.

Helge flyr genom ett öppet fönster ner i en soptunna som just ska tömmas av sopbilen. Han vaknar upp av en vedervärdig stank – på soptippen.

Ett nytt hem

Där träffar han en sjaskig typ, en jättestor råtta. Helge ogillar honom direkt. Han är skabbig, ful och luktar illa. Råttan presenterar sig som Dante. Med hot tvingar han Helge att flytta in till honom i hans lilla ruckel.

Äventyret fortsätter med snussväljartävling, dynamit och en livsfarlig uteliggarhund. Frida Nilsson har skrivit en spännande och rolig bok som också handlar om äkta vänskap. För dig som läser själv eller som högläsningsbok, jag hörde om en klass 3 som tjöt av skratt.

Men vad hände egentligen med de tio miljonerna? Ja, läs får du se.