Jag är Love

Love är en kärleksmagnet! Alla tjejer blir kära i honom, och då pratar vi alla. Ju äldre han blir desto fler kärlekar. Problemet är bara att Love inte är så intresserad, och nu verkar kärleksgrejen ha gått helt överstyr.

Love är mest besvärad av all uppmärksamhet. Han måste faktiskt gömma sig, fly, för att komma undan.

I skolan blir det nästan upplopp och Love låser in sig på toaletten. Utanför står tjugo galna tjejer och bultar på dörren, de kräver svar på vem han är kär i. En lärare räddar honom i sista stund men ska det verkligen vara så här? Love känner sig faktiskt hotad av sin egen kärlekssuperkraft.

Ny skola

Mamma inser problemet och när Loves glada och charmiga pappa oväntat kommer på besök verkar det inte vara någon slump. Love har gått sin sista dag i sin vanliga gamla skola. Faktiskt känner han sig lättad.

Tillsammans med pappa åker han till Skogsbingelskolan, en internatskola där han ska börja genast. Av pappa får han en present. En halskedja med ett kors.

Jag är Love är en fristående forsättning på Förvandlad, som kom 2011. Båda böckerna utspelar sig på Skogsbingelskolan, som i folkmun kallas Monsterskolan. Där går barn med övernaturliga krafter och förmågor som måste lära sig hantera dem. Mårten Melins böcker om internatskolan för annorlunda barn är spännande, smått galna och väldigt roliga.

Läs mer på Mårten Melins blogg (länk öppnas i nytt fönster)

 

Förvandlad

Av: Melin, Mårten Tipsat av: Annika Edlund

Måns vaknar en vanlig morgon och känner att det är något som inte stämmer. Han är hur törstig som helst och har jord under fötterna. Och en massa små hårstrån i munnen. Vad har hänt? Har han gått i sömnen?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 14 februari 2013