Iris Karlssons värsta sommar

Det är första fina dagen på härliga sommarlovet men Iris Karlsson tycker att det är den sämsta. Hon ska åka till farmor och vara där hela sommaren!

Till farmor som har gråtit och deppat hela våren för att ingenting är som förut. Ingenting är roligt sedan farfar dog, på självaste julafton till och med.

När Iris stiger av tåget så står ingen farmor där och väntar. Det är alldeles tomt och stationshuset är stängt. Den enda som syns till är en mörk typ med motorcykel. En knasboll som viftar och vinkar.

Dags att testa något nytt

Den knasbollen är ingen annan än farmor. Hon har skaffat sig en motorcykel med sidovagn och två hjälmar. Men hon vet inte hur man stänger av mackapären. "Livet är kort, säger farmor. Man måste testa alla saker minst en gång."

Nu är det slut med gråtandet och stirra-ut-genom-köksfönstret-tiden. Farmor har aldrig kört motorcykel förut men nu bär det iväg längs vägarna i Sverige. Mot Dalarna. Ingen karta behövs, det är bara för kärringar tycker farmor.

Iris längtar hem men har inget val. Här är det bara att hänga med. Det blir en helt galen resa som hon sent kommer att glömma.

Iris Karlssons värsta sommar är som en roadmovie, i värsta gangsterstil men i sakta tempo. Hög fnissfaktor och härligt revansch-slut. Boken passar för dig som vill läsa själv men är också en perfekt högläsningsbok.