Inte bara tennis

Johns liv handlar om skola, kompisar och tennis. På ett ögonblick ändras allt, och samtidigt rullar livet på. Hur ska han orka med den stora sorgen?

John är hos en kompis och spelar tv-spel när pappa ringer. Han säger att John ska komma hem - på en gång. På vägen hinner John tänka tusen saker, och det känns som en stor kall sten i magen. Något hemskt har hänt, han bara vet det.

Så är det också, det värsta tänkbara har hänt. Johns mamma har dött i en bilolycka.

Boken handlar om den närmaste tiden efteråt. Om Johns liv med skola, kompisar, hund och tennis. Han hade tjatat till sig ett par superdyra tennisskor av mamma. Nu får han skavsår av dem, och skuldkänslor.

Det är jobbigt med alla som säger hur ledsna de är, och det är jobbigt att bli den det är synd om. Hur ska John överleva den stora sorgen? Tur att pappa finns där.

Peter Barlach är debutant och skriver så att det träffar mitt i magen och mitt i hjärtat. Han förlorade själv sin mamma när han var i Johns ålder och äktheten i det skrivna lyser. En bok om sorg, förtvivlan och vrede - en bok att både skratta och gråta till.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 13 november 2007