Ingen normal flyttar hit

Häng med till Sävaträsk, en liten ort där alla känner alla. Joar och hans kompisar lever för sina älskade epor. När en ny kille dyker upp märks det direkt.

Joar svänger in med epan framför Hasses gatukök. Han drar på volymen och Black Sabbath dånar ut över parkeringen. Kompisen Emil i passagerarsätet håller för öronen.

Kärlek och bråk

På gatuköket jobbar Minna, Joars kärleksintresse. Som vanligt kommer hon ut och ber honom sänka volymen. De tjafsar lite, Joar sänker volymen och Minna går tillbaka in.

Emil mumlar något om att det är rätt meningslöst. De kunde ha varit i garaget istället. Joar surnar till och boxar Emil på armen.

Det blir nästan bråk på riktigt, men då kommer en kille cyklande till Hasses gatukök. En kille de aldrig har sett förut. Underligt, de känner ju alla i Sävaträsk.

Livet på en liten ort

Ingen normal flyttar hit handlar om Joar och hans kompisar i Sävaträsk. En typisk landsortshåla. Det handlar om fester, mekande och racing men också om vänskap och kärlek. Jag tror att många som bor på mindre orter kan känna igen sig.

Boken har ett vardagligt språk och är rätt så lättläst. Det är första delen i en serie. Nästa bok om Joar heter En prick i registret.

Serien om Sävaträsk

 1. Hundra procent rost

  Av: Sahlin, Pär
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2023
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. Hundra procent ströga

  Av: Sahlin, Pär
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2023
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: E-bok
 3. EPA

  Språk:
  Svenska
  Finns som: E-bok
 4. Motocross

  Av: Olofsson, Emelie
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2023
  Klassifikation: Cykel-, motor- och flygsport
  Finns som: Bok
Visa fler

Fler tips

 1. Hästkrafter

  Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

  Ungdomsböcker med motortema hittar du här. Läs om epa-traktorer, kapp-körning, motocross, bilar, mekning, mopeder och annat som har med fordon att göra.

 2. För unga

  Innehåll

  Biblioteken har böcker, ljudböcker, filmer och spel för dig som är tonåring. I olika format och på många språk. Arrangemang och utställningar hittar du också här.

 3. Listor och artiklar

  Innehåll

  Tipslistor på teman som fantasy, kärlek, sport och mycket annat. Artiklar och andra texter om en viss bok eller författare, bokpriser och annat som hör till på biblioteken.