Inatt jag drömde

En natt upptäcker Malik att han kan gå in i andras drömmar. Supercoolt, men också farligt, som han märker så småningom.

Malik är på sommarkollo. Där sover flera ungdomar i samma rum, hur jobbigt är inte det? Alla utom Malik sover, och snarkar. Han håller på att tappa tålamodet.

I andras drömmar

Då upptäcker han den. Sin superkraft. Ett ljusstreck, en glipa i luften syns ovanför den sovande Elias. Malik hämtar en stol och kryper in i öppningen. Han hamnar rätt in i Elias dröm. Det coolaste och häftigaste han någonsin varit med om.

Elias är ute och fiskar med sin pappa, trots att pappan varit död i flera år. Men här i drömmen finns han. Pappan frågar Malik om han vill fiska med dem. Så himla sjukt. Lite läskigt ändå.

Malik drar sig undan, tänker att Elias vill ha sin pappa för sig själv. Han kryper tillbaka till sovsalen igen. Då ser han att alla har sådana glipor ovanför sina sängar, när de sover.

Spännande men farligt

Det här är början på äventyret för Malik, och så småningom för fina, söta Sira som dras med in i drömmarna. Så coolt, men också farligt, för om den som drömmer vaknar kan de fastna och bli kvar i personens dröm.

Naturligtvis är det just det som händer.

Sedan händer ännu läskigare saker och det blir ganska skruvat. Men konstigt nog helt trovärdigt ändå. Precis det som författaren Mårten Melin är så himla bra på. Att skriva om det magiska i vardagen, och om kärlek, kyssar och pirr.

Läs också

  1. Som trolleri

    Av: Melin, Mårten Tipsat av: Josefin Rönngren

    Mikael beter sig underligt men Mona kan inte sluta tänka på honom. Hon vill bara vara nära honom, hela tiden. Men vem är han egentligen?

  2. Förvandlad

    Av: Melin, Mårten Tipsat av: Annika Edlund

    Måns vaknar en vanlig morgon och känner att det är något som inte stämmer. Han är hur törstig som helst och har jord under fötterna. Och en massa små hårstrån i munnen. Vad har hänt? Har han gått i sömnen?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 30 november 2017