Igraine den modiga

Igraine måste vara mycket modig när hennes föräldrar av misstag har förtrollat sig själva till grisar och den onde Gilgalad Girig förbereder ett anfall mot deras borg.

Igraine är en flicka med stora drömmar, hon vill bli riddare och uppleva spännande äventyr. Hon bor på den gamla borgen Bibernell tillsammans med sina föräldrar, pappa Sir Lamorak, mamma Melisande och sin bror Albert.
 
Igraines föräldrar är mycket duktiga på att trolla och till sin hjälp har de magiska sjungande böcker som finns i ett rum i tornet inne på borggården. När Igraine vaknar på sin tionde födelsedag har resten av familjen låst in sig i tornet för att trolla fram hennes födelsedagspresent. Men något går fel och Sir Lamorak och Melisande råkar förvandla sig till grisar.
 
Samtidigt får de reda på att borgen intill har tagits över av den onda Gilgalad Girig, som har fått höra om de magiska böckerna. Han vill nu lägga vantarna på dem och förbereder därför ett anfall mot Bibernell. Igraine måste vara mycket modig för att rädda sina föräldrar, sin bror och borgen Bibernell.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Hultgren den 19 mars 2009