I rosens mitt

Spännande berättelse med många bilder. I ett brev från sin döda mamma hittar Stefan ett dolt budskap.

Det drar ihop sig till en sorglig jul för Stefan och hans pappa. De bor ensamma sedan Stefans mamma dog. Det sägs att det var självmord, men Stefan kan inte förstå varför hans glada mamma skulle ta sitt liv. Hon som älskade sin familj och sitt arbete som ingenjör. 

Otäck sanning

På julafton får Stefan ett paket från en mystisk avsändare. Senare läser han ett brev som hans mamma skrev till hans pappa kort innan hon dog. I brevet upptäcker Stefan något märkligt, något som verkar vara ett hemligt budskap och en ledtråd. 

På egen hand börjar Stefan följa i sin mammas spår. Det visar sig att hon kände sig hotad när hon dog och att hon lämnade meddelanden efter sig. Det blir en ruggigt spännande jakt på en otäck sanning, för det finns någon som vill stoppa Stefan till varje pris. 

I rosens mitt utspelar sig för ungefär hundra år sedan, i ett Stockholm med både spårvagnar och hästar på gatorna. Författare är Martin Widmark, som skrivit bland annat böckerna om Lassemajas detektivbyrå. Ola Skogäng har illusterat boken som är fylld av serieaktiga färgbilder. 

En berättelse som passar dig som gillar bilder i böcker och som vill läsa ett spännande mysterium.