I natt är du död

20-åriga Marcus hittas död i sitt studentrum en söndagmorgon. Polisen är säker på att han hängt sig men datorn och telefonen saknas och snart är det fler som dör.

1976 rycker ett gäng unga pojkar in i lumpen som kustjägare på Korsö militärförläggning utanför Sandhamn. Det är en mycket tuff och hård utbildning och alla klarar inte av det. 30 år efter att de muckat dör en ung psykologistudent, Marcus Nielsen, som intervjuat två av männen i gruppen.

Det ser ut att vara självmord men mamman är övertygad om att det är mord och hon lyckas övertala kriminalinspektör Thomas Andreasson att lägga ner mer tid och energi på utredningen. Datorn och telefonen saknas och när telefonen hittas gör man fynd som pekar på att mamman kan ha rätt. Samtidigt börjar män ur gruppen hittas döda men det dröjer innan man upptäcker kopplingen och då är det ont om tid.

Det är otroligt spännande och jag gillar stilgreppet med att även följa gruppens utbildning på 1970-talet i korta glimtar samtidigt som utredningen rullar på. Jag är fast redan på första sidan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 22 september 2011