I mitt lilla hus

Bara den som är liten kommer in i Tures alldeles egna lilla hus.

Ture bor i en lägenhet tillsammans med sina föräldrar och två storebröder. Men Ture har ett hus till, ett alldeles eget, mycket bättre, litet hus. Där bor föräldrar som är mycket snällare och lagar mycket godare mat.

Där är skämten roligare och där finns också häftigare grejer. Till exempel en godismaskin som gör så mycket godis du vill. Men ingen tror på Ture, speciellt inte hans storebröder.

Igenkänning och humor

Men vi som läser ser vad som finns i Tures lilla hus när vi viker upp de infällda sidorna. Det är bara ett litet krux. Man måste vara ganska liten för att ta sig till hans hus och det är inte Tures föräldrar och de där retliga storebrorsorna.

Anna Höglunds karaktäristiska värme och humor skapar en småbarnsbok där barnets fantasi och kreativitet är det viktiga. Dessutom med en rejäl portion igenkänning och fin färgsättning. I mitt lilla hus är en stor bok i ett litet format. 

  1. En lekfull bilderboksmakare

    Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

    Bilderbokskonstnären Anna Höglund använder leken som arbetsmetod. Egen livserfarenhet finns ofta med i hennes bilder och böcker, som hon har skapat vid köksbordet omgiven av barn och vardagsliv.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Marcus Barbosa Ferreira den 27 oktober 2023