I huset där jag bor

En perfekt bilderbok för dig som gillar att lösa gåtor och är duktig på att hitta ledtrådar i bilden.

En bok med många bilder och lite text som berättar vad som händer i ett flerfamiljshus. I 28 bildrutor eller tittskåp får jag som läsare se in i olika rum och se vad som händer där, från morgon till kväll. Där bor människor från olika delar av världen, i olika åldrar och med olika intressen och sysselsättningar. Men trots det så är de som bor huset ändå rätt lika.

Leta i bilden

Lena Sjöberg avslutar sin bok med några frågor om vad som händer i huset. Hon uppmuntrar läsaren att noggrant studera bilderna för att kunna besvara dem. På förlaget Rabén & Sjögrens webbsida kan du ladda ner de och fler frågor.

Tips till förskolepedagoger

Till boken finns en lärarhandledning av Lena Sjöberg och Malin Wedsberg. Den kan du ladda ner från förlagets webbsida. Där finns tips om att till exempel gå på bildpromenad för att låta förskolebarnen möta bilderna och själva fundera på vad berättelsen kan handla om. Eller så kan ni leka ett skepp kommer lastat tillsammans, ett skepp med rimord, för att utveckla barnens språkliga medvetenhet.

Läs mer och hämta frågor och lärarhandledning på förlagets webb.

Läs också

  1. Tilly som trodde att

    Av: Staaf, Eva Tipsat av: Anna Sahlén

    Tilly och Tage bor i samma hus. Där bor också andra människor och familjer. Och fastän alla bor i samma hus så är det skillnad på hur alla har det hemma hos sig.

  2. Cirkusloppor på luffen

    Av: Sjöberg, Lena Tipsat av: Maria Nordenback

    En underbar berättelse på rimmad vers, om liv och död, hemlöshet, flykt och hopp trots allt. Avspeglat i två cirkusloppors öden och äventyr.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Nordenback den 21 november 2018