Huset vid vägens slut

Det övergivna huset vid vägens slut, längst inne i skogen, vågar du dig dit? Det gör pojkarna i Magnus Nordins bok, men de borde ha låtit bli!

Det är snart dags att lämna lekar och barnsligheter bakom sig. Killgänget ska snart börja högstadiet, men ännu en sommar är allt som vanligt. De sover över i sin hemliga koja, och Pierre berättar en av sina evinnerliga historier.

Den här gången får han allas uppmärksamhet. Han berättar om det övergivna huset i skogen där en man för många år sedan tog livet av hela sin familj och sig själv.

En utflykt som förändrar allt

Det sägs att det spökar i huset och att den som går in i det blir galen. Självklart kan killarna inte låta bli att visa hur modiga de är. Huset ligger inte långt bort, och de ger sig av. Besöket kommer att förändra deras vänskap för alltid.

Huset vid vägens slut är min personliga favorit bland alla Magnus Nordins spännande böcker. Det är både en rafflande spökhistoria och en rysare. Det är också en fin, lite vemodig skildring av ett hittills oskiljaktigt killgäng, som obevekligt börjar glida ifrån varandra. Läs den!

 

Allhelgonaoffret

Av: Lidbeck, Petter Tipsat av: Susanne Midebjörk

Tänk att få bo i en herrgård med egen häst och bil, utan att betala en krona. Shirin och hennes pappa tackar ja när de får chansen, men det kommer de ångra - bittert.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sara Johansson den 16 november 2007