Huset på udden

Doktor Calgary vill rentvå en oskyldigt dömd mördare men möts av misstro och ilska från hans familj.

Doktor Calgary har varit på en polarexpedition i två år. Väl hemma i England upptäcker han ett tidningsurklipp om en ung man, Jacko Argyle som har dömts för mordet på sin adoptivmor. Doktor Calgary känner igen bilden och inser att han kan bevisa att Jacko är oskyldig.

Hemligheter och tänkbara motiv

Vid närmare efterforskningar visar det sig att Jacko dött under sin tid i fängelset. Helt uppriven av skuldkänslor och övertygad om att ett fel begåtts vill Doktor Calgary ge den unge mannen upprättelse. När han tar kontakt med familjen Argyle blir han mycket förvånad när ingen verkar glad över hans uppdykande. I stället möts han av både misstro, ilska och oro.

Vi får lära känna den lilla grupp människor som var närvarande när Rachel Argyle mördades. I listan över misstänkta finns de adopterade barnen som modern i sin nitiska välvilja har curlat sönder och samman men också hennes försummade make och tjänstefolket. Att någon utomstående skulle ha mördat henne är uteslutet. Alla är utom sig av oro, för om Jacko blev oskyldigt dömd, vem är då mördaren?

Lager för lager vecklas de inblandades förhållanden och känslor för den döda och varandra ut. Personernas drivkrafter, hemligheter och tänkbara motiv kommer upp till ytan. Alla misstänker varandra och spänningen varar ända fram till det överraskande slutet.

Sleeping murder

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

Gwenda flyttar in i ett hus på den engelska landsbygden. Hon finner sig snabbt tillrätta men upplever också ett oförklarligt obehag.

Dolken från Tunis

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Linda Lassfolk

Den lilla byn King's Abbot formligen kryllar av potentiella mördare i en av Agatha Christies mest kända böcker.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Malin Felth Paré den 9 juli 2015