Hur grymt som helst

BMX är nästan det enda som Sacke och Fille tänker på. Nu på sommarlovet kan de cykla varje dag. Frågan är bara var de kan vara.

Sommarlovet har börjat och Sacke och Fille tävlar mot varandra på grusvägen till ödegården. De älskar att cykla och skulle gärna vara med i en BMX-klubb och tävla på riktigt. Men Sacke har inte ens en BMX-cykel, bara en gammal mountain-bike.

Bra och dåliga grannar

En ny sur granne kör bort dem från vägen, inga fler tävlingar där. Då är bonden Olsson super-schysst och låter killarna vara i hans jordtag. Där är kullar och hopp och en perfekt väg efter traktorn. Nästan som en riktig BMX-bana.

Problemet är bara att Olsson har lånat ut platsen till fler än Sacke och Fille.

En enda sak i huvudet

Har du något som du är superintresserad av? Då vet du hur killarna i boken känner. Nästan allt de kan tänka på är cyklar och cykling. Boken är ganska lättläst och har snabbt tempo, det händer något hela tiden.

Här och där finns korta faktatexter om BMX, det gillar jag. Hur grymt som helst är första boken i serien om BMX Gripen. Andra delen heter Så himla perfekt.

Mot nya mål

Av: Ringtved, Glenn Tipsat av: Åsa Zetterström

Det är inte kul att flytta från sina kompisar och fotbollslaget. 12-åriga Erik blir jätteledsen när hela familjen måste flytta till Spanien på grund av pappas jobb.