Hungerspelen

Katniss hade kunnat vara vilken normal tonåring som helst om det inte vore för det faktum att hon lever i ett land styrt av en diktator.

Landet heter Panem och är uppdelat i tretton distrikt, varav ett är bortsprängt på grund av tidigare uppror i landet. För att visa sin makt gentemot invånarna i landet anordnar presidenten varje år Hungerspelen.

Det går ut på att två barn (en flicka och en pojke) från varje distrikt ska kämpa till siste man i direktsänd tv. Det är ett spel på liv och död. Det här är året då Katniss ersatte sin lillasyster Prim som kämpe.

Starkt och trovärdigt

Suzanne Collins har skrivit en stark skildring om hur mycket makt den stadigt växande medievärlden har i dagens samhälle. Trots att denna bok kan räknas in i genren science-fiction/fantasy, eftersom det finns många inslag av en teknik vi ännu inte skådat, känns historien ändå väldigt verklig och trovärdig.

Författaren har gjort ett fantastiskt jobb med denna bok genom att man både får en underton av den verkliga världen med mediernas makt, men även får uppleva känslor vi kan relatera till. Det finns kärlek, hat, rädsla, mod och dessutom en stor dos av kämpaglöd i boken. Hungerspelen är en fantastisk bok som jag absolut inte kan få nog av.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sandra Höglander den 10 december 2009