Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Vilken underbar bok detta är. Den påminner om Forrest Gump i sitt upplägg, så gillade ni den boken, eller filmen, kommer ni nog att tycka om den här med.

Handlingen då, jo Allan Karlsson skall fylla hundra år. På hemmet där han bor planeras ett stort födelsedagsfirande och såväl kommunalråd som lokalpress är inbjuden. Problemet är bara att Allan inte vill vara med, han rymmer.

På busstationen blir han ombedd att vakta en väska, men när hans buss avgår tar han helt sonika med sig väskan och dess dyrbara innehåll. Det blir upptakten till en våldsam jakt genom Sverige där både polis och bov följer honom i spåren.

Parallellt med den historien får vi följa Allans livshistoria som blir till en odyssé över 1900-talet och några av dess mest betydelsefulla ögonblick och personer.

Trots att Allan är helt ointresserad av politik, lyckas han på underliga vägar, oftast spritbeströdda sådana, bli du med flera av världens stora ledare. Det blir många dråpliga möten som inte alltid slutar så väl för Allan, som när han exempelvis hamnar i fångläger i Sibirien.

Läs och njut och få ett gott skratt på köpet!

Volvo Lastvagnar

Av: Loe, Erlend Tipsat av: Lars Eriksson

En riktigt skruvad skröna om Dopplers äventyr i Värmland.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Elenor Lindberg den 25 maj 2010