Horizon zero dawn

Ett näst intill buggfritt action-RPG med en storslagen historia att berätta. Horizon zero dawn lär tilltala många olika typer av spelare.

Vad som vid första anblick verkar vara ett enkelt men tjusigt actionspel, visar sig vid ytterligare spelande bli ett stort och öppet RPG med en otroligt gripande berättelse som grund.

När Aloy är liten hittar hon en gammal men väldigt sofistikerad teknologisk pryl i en stor byggnadsruin. Den hjälper henne att se sådant som ingen annan ser och är till stor nytta för spelaren som sedan styr henne som ung jägare.

Jaktsamhälle med robotar

Den kultur hon lever i är grundad på folkstammar, jakt och annat som för tankarna till urbefolkningar världen över. Mitt bland detta finns stora robotar som ser ut som välbekanta varelser, men också djur av kött och blod. Aloy lär sig tidigt att jaga både robotar och djur av sin styvfar. Vart det här spelet sedan tar vägen är svårt att beskriva utan att avslöja för mycket, men Aloys kunskaper och psyke prövas tidigt i spelet. Ett stort äventyr väntar henne.

Strålande manus än en gång

Det är fullt möjligt att rusa igenom Horizon zero dawn, med några stopp för att samla ihop tillräckligt med egenskaper för att ta sig vidare, men det här spelet har en alldeles för speciellt historia och intressant persongalleri för att köra stressad. Huvudförfattare är John Gonzalez, som också ansvarade för att Fallout: New Vegas fick ett så fantastiskt manus.

Med en nästan Nintendo-låg nivå på buggar och bara någon enstaka störande detalj i gränssnittet är det en imponerande produkt som nederländska Guerilla games har skapat. Även om Horizon zero dawn har vissa likheter med Killzone shadow fall, har Guerilla nu tagit ett steg åt sidan från Killzone-serien och skapat ett action-RPG som tilltalar många olika typer av spelare.

  1. The last of us

    Tipsat av: Anna Östman

    I en värld där det råder brist på såväl resurser som medmänsklighet, försöker Ellie och Joel ta sig genom ett nästintill ödelagt USA. Dessutom: zombier.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Östman den 26 juli 2017