Honeymoon, hejdå & bergen som väntar

När Emma blir lämnad av sin man upptäcker hon alpin klättring. Bergstopparna ger henne den läkande kraft hon behöver.

Efter ett storslaget bröllop och en bröllopsresa till Tokyo börjar äktenskapet mellan Emma och Kalle snabbt att svikta. Bara sex veckor efter att de har sagt ja till varandra väljer de att gå skilda vägar. I den här biografin berättar Emma om hur hon gick vidare.

Kompromisser byts mot äventyr

Under gemensamma resor med Kalle har Emma kompromissat och valt bort saker hon vill göra. Men nu släpper hon allt och ger sig hän åt sin äventyrslystna sida. Hon bestämmer sig för att bestiga de högsta bergstopparna i varje europeiskt land.

Bergsklättrandet gör henne hel igen, men blir en förlustaffär yrkesmässigt och ekonomiskt. De långa resorna gör att hennes företag går allt sämre och att hon knappt har råd att ha kvar sin lägenhet.

För att vara en biografi som tar avstamp i en så pass livsomvälvande händelse som den gör, upplever jag vändningarna i boken som ganska svepande. Men det gör inte mig något. Jag läser historien snarare som en riktigt bra feelgood-bok än som en djuplodande livsberättelse.

Fler tips

 1. Begravda i himlen

  Av: Zuckerman, Peter Tipsat av: Mats Enarsson

  Expeditionen på K2 i Himalaya i augusti 2008 kostade elva personer livet. Peter Zuckerman och Amanda Padoan berättar de två överlevandes historia.

 2. Smartare löpning

  Av: Månström, Petra Tipsat av: Jenny Sandells

  Petra Månström ger tips på hur du kan variera din löpträning och förbereda dig inför lopp.

 3. I kroppen min

  Av: Gidlund, Kristian Tipsat av: Anna Sahlén

  Han startade en blogg för att skriva om sin cancer. Kristian Gidlunds livsbejakande texter om döden har nu blivit bok.